Meer auto’s vernield door vandalen

‘Tientallen auto’s in vlammen opgegaan tijdens onrustige oudejaarsdag’. ‘Vijf jongens opgepakt wegens autovernielingen’. ‘Forse toename autovernielingen in Arnhem’. Het zijn zo maar wat krantenkoppen van de afgelopen maanden.

vandalen, auto vernieling, auto schade, raam kapot, raam vernield, inbraak
Nieuws
Datum: 15-04-2020

Het aantal auto’s dat is vernield, steeg in het afgelopen jaar met bijna 5%. In 2018 ging het nog om 32.790 geregistreerde gevallen, vorig jaar waren dat er 34.340. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Tot 2019 nam het aantal vernielingen van auto’s juist elk jaar af.

Wat vergoedt uw verzekeraar?

Als u een all risk-autoverzekering heeft, bent u verzekerd voor schade als gevolg van vandalisme. Autoverzekeringen met een beperkt casco-dekking bieden soms dekking tegen bepaalde vormen van vernieling. Controleer dus goed de polisvoorwaarden. Als u alleen een WA-autoverzekering heeft, keert uw verzekeraar de schade niet uit.

Zelf slachtoffer

Is uw auto beschadigd door vandalen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Meld het voorval bij de politie en doe aangifte. Laat ook uw buren weten wat er is gebeurd. Zo blijft uw omgeving alert op verdachte situaties. In veel gevallen kunt u daarnaast een beroep doen op Slachtofferhulp Nederland.

Getuige van vandalisme

Als u getuige bent van vandalisme, meld dit dan direct bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Als zij weten op welke locaties vernielingen worden gepleegd, kunnen ze deze plekken beter in de gaten houden. Als u vandalen op heterdaad betrapt, bel dan met alarmnummer 112.

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit bericht of twijfelt u of uw autoverzekering nog wel bij u en uw auto past? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.