Minder inbraak, meer cybercrime

Het aantal slachtoffers van traditionele criminaliteit zoals inbraak en diefstal blijft gestaag dalen. De keerzijde van de medaille is dat steeds meer mensen slachtoffer zijn van cybercriminelen.

Nieuws
Datum: 10-03-2020

Een en ander blijkt uit de Veiligheidsmonitor en cijfers van de politie, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2012 was het aandeel slachtoffers van traditionele criminaliteit nog zo’n 20%. In het afgelopen jaar is dat gedaald naar 14%.

Helft minder inbraken

Volgens de politie neemt het aantal gevallen van diefstal en inbraak al jaren af. Het aantal woninginbraken is sinds 2012 zelfs meer dan gehalveerd. Wel is het aantal meldingen van vernieling en beschadiging voor het eerst sinds 2012 iets toegenomen.

Cybercriminaliteit

Het aantal slachtoffers van cybercriminaliteit is in de afgelopen jaren wel opgelopen en bedraagt inmiddels 13%. Daarbij gaat het onder andere om digitale vormen van identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude, hacking, phishing en digitaal pesten.

Volgens de cijfers van de politie wordt een groot deel van deze stijging veroorzaakt door hacking (twee keer zo vaak als in 2017), identiteitsfraude en internetoplichting.

Verzekering tegen cybercrime

Omdat cybercrime een relatief nieuwe vorm van criminaliteit is, zijn verzekeraars constant op zoek naar de beste manier om hiervoor verzekeringsoplossingen te bieden. Zo kan identiteitsfraude bijvoorbeeld verzekerd zijn met een (aanvullende) dekking op uw rechtsbijstandverzekering.

Meer informatie

Wilt u weten in hoeverre uw lopende verzekeringen dekking bieden tegen cybercrime? Bent u op zoek naar een verzekering die u optimaal beschermt tegen online criminelen? Neem dan even contact met ons op. Wel helpen u graag om de beste oplossing voor uw situatie te vinden.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.