Ruimere Woonlastenfaciliteit NHG drie maanden verlengd

Goed nieuws voor huizenbezitters die financieel zijn geraakt door de crisis en een hypotheek hebben met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). NHG heeft namelijk besloten om de zogenoemde Woonlastenfaciliteit – de borgstelling bij betalingsachterstanden – met drie maanden te verlengen.

gelukkig paar, thuis op bank, goed nieuws, hypotheek, lezen mail, lezen brief
Nieuws
Datum: 01-07-2020

In de praktijk betekent dit dat mensen met een NHG-hypotheek nu tot 1 oktober een betalingsachterstand op hun hypotheeklasten mogen hebben. Oorspronkelijk zou dit tot 1 juli zijn. De totale achterstand mag maximaal 9% van het hypotheekbedrag zijn.

Niet lang genoeg

Veel hypotheekverstrekkers hebben aan het begin van de crisis besloten hun klanten tot drie maanden uitstel van betaling te geven. NHG twijfelt echter of dit wel lang genoeg is en heeft die termijn daarom opgerekt met nog eens drie maanden.

Betalingsregeling

Wie een hypotheek met NHG heeft, kan een aanvullende borgtocht krijgen voor een betalingsachterstand, maar ook voor maandlasten die hij of zij niet kan betalen en waarvoor een betalingsregeling wordt getroffen. Wel moet het aantoonbaar zijn dat er sprake is van een inkomstendaling als gevolg van de crisis.

Alle voorwaarden rondom de regeling zijn te lezen op de website van NHG.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel of over uw (NHG) hypotheek? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.