Wintersportvakantie? Check uw reisverzekering!

Gaat u binnenkort naar de sneeuw? Lees dan de voorwaarden van uw reisverzekering weer eens goed door! Veel Nederlanders overschatten namelijk de dekkingen ervan.

Nieuws
Datum: 07-02-2020

Dat geldt zeker als u van plan bent om meer risico te nemen, bijvoorbeeld door off piste te gaan skiën. Reisverzekeringen kunnen namelijk sterk verschillen in de vergoedingen als u onverhoopt een ongeluk krijgt.

Duizenden euro’s

Als de traumahelikopter u moet oppikken en u daarna liggend met een gipsvlucht naar Nederland wordt vervoerd, lopen die kosten al snel op tot duizenden euro’s. En daar kunnen de medische kosten in uw vakantieland nog -deels- bijkomen!

Wintersportdekking

Gelukkig is het vaak mogelijk om u tegen deze financiële risico’s te verzekeren. U moet dan wel een extra wintersportdekking bij uw reisverzekering afsluiten. Maar let op: ook dan verwacht de verzekeraar dat u uw verantwoordelijkheid neemt en bijvoorbeeld niet alleen op pad gaat of op uw ski’s stapt als er lawinegevaar is.

Controleren is verstandig

Ook als u niet van plan bent om extra risico’s te nemen, is het verstandig om de dekkingen van uw reisverzekering te controleren. Wellicht dat u in de voorwaarden toch iets ziet, waardoor u zich beseft dat een aanvullende reisverzekering verstandig is. Bijvoorbeeld omdat u een hogere bagagedekking wilt.

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit artikel of over uw reisverzekering? Neem dan gerust contact met ons op voor advies. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.