Camper verzekeren: vergeet de inboedel niet!

Uw camper is een kostbaar bezit. Dus heeft u 'm goed verzekerd. Maar hoe zit het met de inboedel? Als er iets gebeurt waardoor die schade oploopt, valt dat vaak niet – of slechts gedeeltelijk – onder de dekking van uw camperverzekering.

Gezin in bos bij camper

Het totaal aantal campers in Nederland is vorig jaar gestegen naar meer dan 170.000. Dat zijn er 10.000 meer dan een jaar eerder en een verdubbeling in vergelijking met 2012. En waren het vroeger vooral senioren zijn die een camper kochten, tegenwoordig kopen ook steeds meer jonge(re) mensen een camper. 

Camper verzekeren: kies voor allrisk of beperkt casco
Uw camper moet, net als een auto, tenminste verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Maar vanwege de waarde kiezen campereigenaren vaak voor een beperkt casco-dekking of een allriskverzekering. Een beperkt cascoverzekering dekt ook schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, bliksem en hagel. Met een allriskverzekering bent ook verzekerd voor de schadekosten aan de camper die door uw eigen schuld ontstaan. 

Vergeet de inboedel van uw camper niet!
Ook de inboedel van uw camper vertegenwoordig vaak een aanzienlijke waarde. Maar uw camperverzekering betreft de camper zelf. Hoe zit het dan met uw inboedel? Sommige verzekeraars bieden bij casco-verzekeringen standaard een – beperkte – inboedelverzekering aan. Bij andere verzekeraars moet u die apart afsluiten. De premie van zo’n verzekering is natuurlijk afhankelijk van de totale waarde van de camper, maar komt gemiddeld uit op een paar honderd euro per jaar. 

Verzeker ook uw laptop, telefoon en andere kostbaarheden 
Net als bij 'gewone' inboedelverzekeringen zijn kostbare spullen bij de meeste camper inboedelverzekeringen slechts deels of zelfs helemaal niet verzekerd. Dat geldt niet alleen voor bijvoorbeeld uw laptop, camera en mobiele telefoon, maar bijvoorbeeld ook voor uw (elektrische) fietsen. In veel gevallen moet u die dus apart verzekeren. 

Voorkomen is beter dan genezen 
Uiteraard is het advies om uw dure spullen en de verdere uitrusting uit de camper te halen u deze niet gebruikt. Verder is het verstandig om kostbaarheden zo veel mogelijk in een kluisje in uw camper te bewaren. Zorg er verder voor dat uw kostbaarheden niet in het zicht liggen als u niet bij de camper in de buurt bent. 

Meer informatie 
Heeft u een camper of gaat u er een kopen? Twijfelt u of uw huidige camper-inboedelverzekering nog wel aan uw eisen voldoet? Informeer dan gerust eens naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag om een passende verzekeringsoplossing te vinden. Vul vrijblijvend het onderstaande formulier in, dan nemen we contact met u op. 

Stel ons gerust uw vraag